Apa ada dengan 080808?

Tarikh Kaya
Tarikh yang orang Cina kata KAYA. Kalu beranak hari 080808 and kalau kawen 080808 maka semua yg terlibat dgn tarikh tersebut akan kaya. Iyelah tu.

Tarikh Kawen
Oh ye, ramai sgt org kahwen 080808 ni. Sampai Saiful Bukhari Saiful Nang pun fully booked dah lama dah utk tarikh ni, yelah bukan orang Cina je, Melayu India Kadazan Penan ataupun Orang Asli pun pilih tarikh ni untuk kahwen. Tahniah semua yg kawen 080808, termasuk sorang junior aku kat sini, Encik Ayie kaki bola yg dh xleh main bola sangat dah. Xpe Ayie, buat anak cepat2 then bleh ajar anak main bola biar terrer mcm ko nnt.

Olympic Beijing
Pandai betul China ni budget tahun utk buat Olympic. Pilih 2008.08.08, perasmian nye pada 8.08pm. Meriah gile opening ceremony kali ni, setakat digital show ke fireworks ke ok lagik. Aku kagum betul dgn performance MANUSIA-MANUSIA negara CHINA ni, buleh dia kumpul seme Shaolin2 nye budak seluruh China dan buat performance. Seme sama size, sama botak, even movement pun sama. Aritu kecoh ada gerakan apa ntah bantah China sbb dia kumpul semua gadis2 dekat seratus orang lebih jugak la, yg umur 17-18 tahun ni untuk jadi gadis bagi medal and bagi bunga kpd winners semua acara. Gadis2 ni mesti sama tinggi, sama berat, sama cantik, semua hampir sama lah. Betul lah kata prof kat univ aku, "China is the world factory", xde mende mustahil diorang xleh buat. Ko tgk lah brg2 di sekeliling ko, apa saja Made In China. Baru2 ni kecoh dia buat telur ayam artificial guna chemical etc etc.

Oh ye, kepada kaki layan Olympic Beijing 2008, ni ada satu lagi olympic yg juga sedang berlangsung di Shinjuku Wald9 Cinema, Tokyo bermula 080808 hingga 240808.

Tokyo OnlyPic
(東京オンリーピック)



Jockey Race


Sky Jump Pair


男子親離れ


Japanese Pingpong


Faster SMS Free Style


2 comments:

Obefiend said...

888 is bad luck.

spread it around. haw haw. i hate the number 8. nak tahu kenapa? pasal 8 melambang obese. aku pula obese

maka naturally aku benci 888.

Ejey M. said...

loh obese kat perut ko tp nombor 8 dipersalahkan hehehe..

xpe, aku join kelab obese ko.