"Datuk" berapa ringgit harga dia?

Melaka anugerah Datuk kepada Shah Rukh Khan

10/10/2008 5:17pm

MELAKA 10 Okt. - Pelakon terkenal Bollywood, Shah Rukh Khan merupakan antara penerima Darjah Mulia Seri Melaka (DMSM) sempena hari jadi Yang Dipertua Negeri Melaka, Tun Mohd. Khalil Yaakob ke-70, esok.

Dengan penganugerahan darjah DMSM itu, Shah Rukh Khan akan bergelar Datuk.- Utusan.


Wah, besar benar ke jasa dan budi Shah Rukh Khan ni kpd negeri Melaka? Ape plak harapan Melaka kpd Shah Rukh Khan utk pembangunan negeri Melaka?

Rasanya Melaka nak suruh citer Kuch Kuch Hotak Ngko Hota Hei buat shooting kat sana kot...


ps: Berenang dpt Datuk, pelakon Hollywood dpt Datuk, skang Bollywood dpt Datuk, lepas ni ape pulak duhh....

9 comments:

Hasmizie said...

Aku pelik betul la m'sia nih. Nak bagi anugerah kat org luar senang2 gitu je. Actually apa SRK dah buat kat Melaka? Jadi duta buah melaka? :-)

MalayMind said...

Hehe jangan emosional sangat

Kita kena tgk the impact baru boleh faham kenapa perkara sepelik ni boleh berlaku.

Impact:

1) Free advertising untuk Ali Rustam untuk pemilihan UMNO. Semua orang bercakap mengenainya (Read: Semua)

2) Shah Rukh Khan and his impact to his fan (read:malaysian Indian)

In short, Ali Rustam is thinking out of the box. Yes, it's weird and probably not worth it but what's the bad impact to us anyway?

I bet Shah Rukh Khan will not use the title Datuk by the way, but how will he feel when Malaysia is giving him the honor?

I bet Shah Rukh Khan himself will remember and that's more than enough to get him counter-promoting Malaysia differently from HINDRAF!

Ejey M. said...

Jie,

Nnt mung tlg kire dgn jari brapa kali A-Famosa masuk citer hindustangggg hehehe

Malaymind,

Kalu dah C4 pun bleh pakai, stakat bagi "Datuk" tu celah gigi je gamaknye ermmmmm...

Exotica / Aida Kamsuri said...

I was kinda mortified when the berita fist came out hari tu. WTF la kan.

This a.m also dengar kat radio macam-macam pendapat orang bagi tentang isu ni. Oh well..

Thing is, does SRK even care about this given title??

Ejey M. said...

Yeap, when first I saw the update news title at Utusan.com I thought ada orang buat lawak semata-mata, tu pasal terus update kt sini.

SRK dont give a sh*t about the Datuk, mcm le ada Datuk dpt offer berlakon lebih kt Bollywood hahaha!

Masa visit "Top of Europe" Jungfraujoch (Swiss) dulu, sampai je puncak gunung (mcm big shelter with cafe/restaurant seme la), tetiba bau KARI yg amat tengik. Pelik gak apsal la at the highest mountain of Europe ni ada jual kari yg tengik sebegitu?

Rupanya sbb situ location shooting Kuch Kuch Hota Hei (maybe one of the lagu sambil guling2 atas salji), so all the Indian uncle n aunty lepas pencen dtg situ melancong ke destinasi shooting pelem Hindustan. Thats why kari yg jual kt situ berbau tengik.

Ni target Ali Rustam kot nk tarik pelancong India dtg Melaka..(tsk..tsk..)

Exotica / Aida Kamsuri said...

Mebbe lepas ni Melaka nak attract lebeh banyak aksi guling-gulingan kat Stadhuys ke, A Famosa ke, Tg Keling?

Hasmizie said...

hahhaha..tapi pelik apsal actress yang berlakon x dapat pulak title Datuk? Main actor je dapat? dia dapat anugerah pelakon terbaik ke dalam filem tu? hahaha.

So bila plak Agung nak bagi title Datuk kat artis2 luar yang datang berlakon kat KL plak? tu lagi glamer tu.. artis hollywood, x kan lagi x glamer dr artis bollywood.

ntha la.. bagi la apa yg dia org suka. Negeri dia orang kan... bukannya dia org peduli pandangan rakyat.

Exotica / Aida Kamsuri said...

Bila nak update ni ?hehe

coy360.com said...

nak komen post kat atas tu tapi error jek. kenapa yek? saja nak cakap goldman sachs nye staff punya average annual income 7000万円. lagilah melampau... :-P