Very the speaking London lah!

This is not a joke. U can find this advert at NST Aug 23rd.

Im not good in English, I admit it. But Im willing to learn from any of u guys, and I am not shy to ask. Same with my Japanese, actually I failed my Japanese for the whole semester in Msia, but when I keep using it here, after 6 month, it slowly getting better day by day.

Rasanya org yg tulis ni maybe kerani2 je. Tapi, aku xsalahkan kerani2 tu, coz of course la their boss yg arahkan kerani tu utk tulis mende ni kan? Takkan la kerani2 ni nak agkat tangan "Meh saya tulis buleh?"

Then, apsal the boss tak check pulak this doc? Tu tanggungjawab ko la nak check, bukan nak suruh check thesis 300 pages pun. Kalu rasa diri tu kurang ilmu, pandai2lah bertanya kpd yg lebih ilmu. Kalau dah nama IPT, aku jamin lah all the dekan2 tu overseas grad, betul tak?

Then, bila dah sampai kat meja Newspaper Editor, takkan tak baca kot? Abis apa keje Editor ni buat? Just editing sensored news biar raktat tatau what actually happended behind our hot-but-goin-nowhere politics scence?

Read and ENJOICE!

*Note : Credit to this blog for this article.

ps: Sapa laaahhhhhh yang keje kat university ni ish ish ishhhhh!! :-P~

ps2: Some part of this entry has been edited due to bad grammars.

6 comments:

Nazra Z. said...

Memalukan.

Joey said...

Fuuuhhh...
Uni mung tu dok?
Kalu Zarith Sofia baco pong, dia sure tergelak...
pastuh, tokse ambik award tu la! haha...
aiyoo...kesian nya.....hahaha....
parok tu, buke sket2!
:D

Ejey M. said...

Nazra Z.

Yep, ni namanya malu tak bertempat. Apa salahnye bertanya kepada yg lebih tahu, kan?

Joey

Eh ye ke employer aku? (buat2 muke donno! hahaha!!)

green apple said...

first sentence je dah fail.

"has born okkkk.."


aku taknak teruskan membaca, tak pasal usus aku pecah, aku nak pose sok.

~chacha~ said...

malu bertanya sesat jalan..
tu lah dia kot org nya..
:)

Ejey M. said...

chacha~

Yalah. Sampai bile nak reti ye dak?

Natural world : Alam(world?) semulajadi(natural?)