The Nasi Kerabu

The Kerabu

Kuah Kerabu

Solok Lada

Ulam (Taugeh layak ke panggil ulam?)

Keropok

Budu Chap Ketereh

Lets the pic tell the stories ;-)




3 comments:

Hasmizie said...

Ejey,

mana nasinya? kaler biru, putih atau kuning? ganah demo buleh masak sendiri nasi kerabu :-) cuma part ulam tuh kena bbanyok sikit lagi hehe.

Selamat Beraya di perantauan...

Maaf Zahir & Batin

Joey said...

fuyoooo...
terliur aku siot!!!!
power mung jey, buat nasik krabu jepong nuh..
mu ko farah masok??

Ejey M. said...

Mijie,

Nasi Kuning. Aku terlupa snap sbb nasik baru masak masa tu hehehe..

Adat perantau lah, kadang2 nak merasa jugok lauk pauk kampung halaman. Nasib baik dok tmpt org, ada la jugok peluang nk buat Nasi Kerabu sendiri, sbb kalu dok Kelate gak, beli kedda slaluh hahah!!

Joe,

Nasi Kuning jer aku buat, yang lain of course Farah lah hehehe.